Jacques Mangelinckx

Op 28 augustus 2015 overleed Jacques Mangelinckx, ere-conservator Kwadebeek. Tijdens de begrafenis werd de volgende tekst voorgelezen. Aansluitend hoorden de aanwezigen de zang van de heggemus, het favoriete vogeltje van Jacques. Dit was zijn laatste wens.

Jacques met o.a. Flor en Francis
Vaarwel Jacques.

We zullen je niet vergeten.

Bij de start van Natuurpunt in onze gemeente was je van de partij. Op de allereerste vergadering stelde je jezelf voor. Je wilde jezelf inzetten voor de natuur en het leefmilieu en dit liefst tastbaar en lokaal. Bij het overlopen van de verschillende bestuursfuncties zei je gewoon dat je de functie van conservator van het plaatselijke natuurgebied Kwadebeek wel wilde proberen. Proberen noemde je dat, maar je kende jezelf en je wist dat je dat kon.

Jacques, vanaf dan was je conservator, aanspreekpunt voor van alles en nog wat aangaande de Kwadebeek. Samen met je vrienden Flor en Francis beheerde je de vallei, legde je de planning voor de beheerswerken vast, organiseerde je de lokale beheersdagen en als erkende natuurgids gidste je kinderen en allerhande verenigingen in en rondom de vallei. Altijd bescheiden, nooit in de schijnwerpers, maar o zo bepalend.

Jacques, je was gewoon de conservator van de Kwadebeek. Met als resultaat het behoud van een kleinschalig boerenlandschap: hier een weide, verder een boomgaard, een struweel, een bosje, een moeras, een poel - elke bezoeker van de vallei was aangenaam verrast zo dicht tegen Brussel dit natuurpareltje te bezoeken.

Jacques, je was een vrijwilliger van Natuurpunt. Een echte vrijwilliger, iemand die geeft en niet veel terug verwacht. Jacques, je gaf ons de Kwadebeek. We zullen er nog veel gaan wandelen en aan je denken.

Bedankt Jacques.
We zullen je niet vergeten.