Verslag wandeling "Dood doet leven" op 17 november 2013 in het Zoniënwoud

Deze wandeling onder leiding van boswachter Dirk Raes was een vervolg op een presentatie over dit onderwerp voor Natuurpunt Rode. Het is altijd leuk van het een en ander 'life' te bekijken. Alhoewel 'life' is hier misschien niet het juiste woord.

Voor een open wandeling op een koude zondagmiddag was de opkomst overweldigend. Iets meer dan 50 personen. Gelukkig heeft boswachter Dirk een grote tuin en een luide stem, iedereen kon meegenieten van de uitleg.DoodLeven1

Onze wandeling was de laatste activiteit in het project "Dood doet Leven". Inderdaad, de verslagen van het project zijn binnen. Het is nu tijd aan het beleid om conclusies te trekken en efficiënte maatregelen te treffen.

Na de uitleg rond dode reeën, vossen, bunzings, steenmarters, eekhoorns, buizerds en een bosuil maakten we nog een tocht door het bos. Daar waren we getuige van een zeldzame gebeurtenis. Een immense wolk kepen boven onze hoofden. Duizenden en duizenden moeten het er geweest zijn, onvoorstelbaar. Duidelijk hoorbaar een met een vermoeden van de grote aantallen door de bewegende stippen tussen de boomkruinen. Iedereen stond erbij en keek ernaar. Het bleef maar duren. Prachtig.

Voor wie nog een beetje informatie rond "Dood doet Leven" wenst door te nemen, op de ANB website is wat afsluitende informatie samen gebracht.DoodLeven2

Philippe Verdegem